Docenten van Schilderles-AmsterdamDocenten van Schilderles-Amsterdam Docenten van Schilderles-AmsterdamSchilderles-Amsterdam is er voor mensen die goed willen leren tekenen en schilderen.

Ook al durf je niet omdat je denkt niets te kunnen!

Voel je belemmering in je creativiteit door weinig kennis en oefening?

Plezier krijg je door succes. Door succes behoud je motivatie. Motivatie zorgt voor vooruitgang en inspiratie.

Stop dus met doelloos aanmodderen. Wat zou dat voor jou betekenen? Vooruitgang en echt goed schilderen?

Is jouw doel ontspannen schilderen met krachtig resultaat?

Ben je super beginner of semi-gevorderde? Wij begrijpen je start-vrees. Eens waren wij daar ook.

Je bent bij ons van harte welkom. Jouw succes is ons doel.

12744375_931670493577653_6203015992926089485_n-010vragen? bel Inge tel: 0623292141

Schilderles_AmsterdamSchilderles-Amsterdam? Even voorstellen:

Schilderles Amsterdam werd in 2007 opgericht door Inge van Vuure

 • Inge van Vuure: “Ik tekende en schilderde al vanaf mijn jeugd. Mijn moeder was handwerk juf en stimuleerde ons al vroeg creatief bezig te zijn. Ik volgde in haar voetsporen en ging na de HAVO de leraren opleiding textiele werkvormen en Nederlands volgen.
 • Het schilderen had toch mijn grote liefde dat deed ik hartstochtelijk. Maar ik voelde dat ik niet verder kwam, miste de kennis om niet alleen maar vanuit aanleg en gevoel bezig te zijn. Ik voelde mezelf aanmodderen en altijd maar op zoek naar beter resultaat, maar ik wist niet hoe…
 • Zeg maar alsof je een taal sprekender wijs leert, maar niet kan schrijven. Daarom volgde ik de opleiding tekenen en schilderen aan het VOBK,  ik wilde weten hoe ik wel goed werk maak, hoe ik mij beter kan uitdrukken, hoe mijn werk meer overtuigings kracht heeft en trots kunnen zijn.
 • Hierdoor maakte ik grote vorderingen. Het was een openbaring en opluchting om mijn aanleg te ondersteunen met kennis en bewust keuzes te maken voor super resultaat. Ik snapte nu ook waarom dingen vroeger niet werkten.
 • Ik was hier zo blij mee dat ik dit anderen ook gunde. Ik wilde dit delen met mensen die ook aan het worstelen zijn, op zoek  naar hulp, naar simpele doelgerichte technieken die het geheim ontrafelen voor echte kunst. 
 • Met die gedachte startte ik Schilderles-Amsterdam.
 • Martijn, Vera en Bas werken ook in het bedrijf.  Het zou teveel zijn om alleen alle lessen te draaien omdat we 6 dagen open zijn en zowel overdag als s’avonds open zijn
 • Ik heb een broer heb die al vanaf zijn 19e geestelijk ziek is.  Ik ben nl. ook ziekenverzorgende en heb de eed afgelegd mensen te helpen, dus zeker mijn broer. Na mijn moeders overlijden ben ik de enige die hij heeft, hij kan door zijn ziekte niets zelf. Hij is begeleiding-behoeftig. Mijn moeder zorgde altijd dat alles goed kwam voor hem. Hij woont nog zelfstandig thuis in zijn eigen woning, en zou zonder mij intern naar beschermd wonen moeten en dat wil hij niet.  Ik begeleid hem bij alles. Ook heb ik mijn moeder beloofd voor hem te zorgen zolang ik het kan. Hij heeft verder niemand en zo kon zij rustig sterven, want dat was haar grootste angst, zoals ze zei: “hij heeft alleen maar mij”.
 • Voor zijn ziekte volgde hij  de Rietveld academie, we delen de liefde voor schilderen en doen dat vaak samen. Hij gaat altijd mee naar het atelier, dat vindt hij super gezellig. Ik stimuleer hem om te tekenen en te schilderen, zelf is hij passief maar als je hem motiveert en helpt gaat hij aan de slag. Hij vindt alles rondom het atelier leuk en het maakt hem vrolijk. Maar niet te vergeten dat Febo ook op het Stadionplein zit, daar gaat ie graag een kroketje halen.
 • Schilderles-Amsterdam werd geboren in 2007. De vele positieve reacties en blije cursisten maakten het mogelijk om het bedrijf te laten groeien naar volwassenheid. En hier staan we nu: een super leuk bedrijf met in de afgelopen jaren meer dan 3000 enthousiaste cursisten.   
 • Wat iedereen opvalt die binnen komt op het Stadionplein, is de geweldige sfeer van inspiratie, motivatie, warmte, respect en enthousiasme die de prachtige ruimte van 180m2 groot vult. Vol met kunst waar cursisten aan werken.
 • Ik woon op 7 minuten rijden dus als er wat is ben ik altijd snel ter plekke. In de zomer maanden geef ik de schildervakanties sinds 2017. Er waren 5 weken die een groot succes waren.
 • Mijn idee was een complete schildercursus mogelijkheid aan te bieden zowel in Amsterdam, als buiten Amsterdam met schildervakantie mogelijkheid op een prachtige locatie waar je steeds lopend naar je plek van voorkeur in de natuur gaat zonder in een auto te moeten stappen, maar ook met beter weer. In Nederland is dit niet te realiseren steeds als je wat afspreekt regent het en iets kopen op een fantastische locatie kost een vermogen dus die optie viel snel af.
 • We zijn nu ook bezig met online cursussen te maken zodat we ook mensen van buiten Amsterdam van dienst kunnen zijn.

1-DSC_0023-003Martijn den Ouden

Martijn is zeer bevlogen en motiveert, stimuleert en begeleidt de cursisten met zeer veel plezier. Martijn bezit een zeer breed creatief vermogen maar wordt zelf ook door de verschillende stijlen van de cursisten geïnspireerd. De cursisten zijn zeer enthousiast en tevreden over hem.

Daarbij is hij een zeer prettig mens om mee om te gaan, beschaafd, respectvol naar anderen en heeft een zeer open kijk op kunst. Hij is in het bezit van het diploma Rietveld academie. Hij werkt als zelfstandig verkopende kunstenaar en dichter. Hij heeft meerdere bundels op zijn naam staan en geeft voordrachten. Heb je zin om eens te gaan kijken? Je bent meer dan welkom op zijn avonden.

1-DSC_0024-002Vera Visser 

Vera is zelfstandig werkend kunstenaar met een schat aan kennis en ervaring.

Is in 2018 1e graad docente beeldende vormen.

Zij heeft het diploma Rietveld academie op zak en vindt het geweldig om haar kennis te delen.

Een super fijn mens,  die de cursist met respect en vriendelijkheid benadert. Zoals Nadia Velberg het uitdrukte “een super fijn mens, zeer prettig om in de nabijheid te zijn, die vakkundige begeleiding geeft”.