Basiscursus olieverf 20 lessen

Deze cursus is bedoeld om zowel de basistechnieken van het schilderen met olieverf onder de knie te krijgen als een aantal stijlen te onderzoeken. Tijdens deze basiscursus leer je doormiddel van verschillende opdrachten hoe je met olieverf omgaat. Bovendien leer je hoe je door gebruik te maken van uiteenlopende technieken in verschillende stijlen kunt schilderen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • kleurenleer (kleuren mengen)
  • toonverloop schilderen
  • het in lagen opbouwen van het schilderij
  • compositie bepalen
  • stijlonderzoek
  • contrastwerking

 

Materialen

Bij de aankoop van deze cursus zit een schilderpakketje inbegrepen dat bestaat uit een bosje penselen, basiskleuren olieverf, een paletmes en een afscheurpalet om op te mengen. De schilderdoeken kunnen op het atelier worden aangeschaft, maar mogen ook door de cursist zelf worden meegenomen.

 

Werk laten drogen

Olieverf droogt langzaam. Er is daarom op het atelier de mogelijkheid om je werk te laten drogen. Op die manier voorkomen we dat je met je natte schilderij over straat moet.

 

Lessen inhalen

Mocht je een keer een les niet kunnen dan is het mogelijk om in dezelfde week op een ander moment bij een andere groep je les in te halen.

 

Introductiekorting

Voor deze cursus geldt een tijdelijke korting van 10%: van € 500,- voor € 449,-*

*deze kortingsactie loopt tot 10 februari 2019

 

Startdata

maandag 11 februari 2019

dinsdag 12 februari 2019

woensdag 13 februari 2019

donderdag 14 februari 2019

vrijdag 15 februari 2019

 

Bestel de basiscursus van 20 lessen in onze webwinkel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martijn den Ouden.