• Deze map s.v.p. niet mee naar huis nemen.

 • Ook niets eruit halen. Hartelijk dank!

Schilderles Amsterdam Algemene voorwaarden.

Wij proberen de lessen voordelig te houden voor iedereen. En dit lukt ons!

Wij behoren tot de voordeligste met de beste kwaliteit en voorwaarden. Ik kan trots zeggen: bij ons heb je een super product in handen wat ergens anders in Amsterdam niet voor deze prijs en voorwaarden te krijgen is.

Dit kan echter niet zonder regels en of voorwaarden. Als je een cursus koopt heb je automatisch rechten en wij plichten in Nederland, maar als je plichten hebt heb je automatisch ook rechten. Kort gezegd rechten geven plichten en andersom, plichten geven rechten.

Daarom gelden er geen uitzonderingen voor wie dan ook. Waarom?

Omdat…Schilderles Amsterdam verkoopt cursussen met de belofte dat je die over 6 maanden of 12 maanden nog kan volgen met bepaalde inhoudelijke kwaliteit. Met andere woorden dat we over een jaar nog bestaan. Je koopt bij ons dus een belofte. En belofte maakt schuld. Ik zorg ervoor dat we volgend jaar er nog zijn en iedereen die zich niet aan de algemene voorwaarden houdt zorgt ervoor dat dit in gevaar komt, dat jullie geld niet veilig is. Daarom spreek ik mensen aan als ze zich niet aan de algemene voorwaarden houden. Ben je uit op eigen belang en wil je meer dan een ander dan moet ik je helaas teleurstellen…uitzonderingen worden niet gemaakt, tenzij je ernstig ziek bent.

De algemene voorwaarden worden niet ter discussie gesteld en zeker niet tijdens een les. Discussie tijdens de les is voor de anderen cursisten zeer storend, ook de docent is hier niet voor, die is bezig met lesgeven.

De docent zal direct vertellen dat er niet wordt gediscussieerd en je verwijzen naar de algemene voorwaarden. Klachten meld je per email bij Inge Info@schilderlesamsterdam.nl

Bij het inschrijven van een cursus ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

De voorwaarden zijn er om ons bestaan te waarborgen zodat iedereen die zijn cursus betaald heeft, krijgt waar hij/zij recht op heeft.

Niemand is voor ons belangrijker dan een ander. Iedereen is gelijk.

Iedereen die vertrouwen in ons heeft gesteld willen wij daarom bedanken, maar wij vragen uitdrukkelijk je niet boven een ander te stellen en mee te werken aan de voorwaarden en huisregels.

Voorwaarden

 • Lessen worden minimaal 24 uur van te voren geannuleerd of aangevraagd per e-mail.
 • Ook als je ziek bent en je dat niet van te voren kon weten. Het is een algemene norm. Dit is niet omdat we je dat niet gunnen maar als iedereen dat doet zitten we of met overvolle klassen of lege klassen en wordt de kwaliteit van de les negatief beïnvloed voor andere cursisten. Of de kosten voor docenten wegen niet op tegen het aantal cursisten. Les dus 24 uur van te voren aanvragen. Zomaar langsgaan zonder akkoord is niet toegestaan. We rekenen  op het aantal cursisten die zich aangemeld hebben of vanuit een vaste dag recht hebben op een plaats. Kom je zomaar niet dan wegen de kosten van een docent niet op tegen het aantal cursisten waardoor wij de lessen niet voordelig kunnen houden voor jou en anderen. Kom je zomaar wel dan bestaat de kans op overvolle klassen en ondervinden anderen daar nadeel van.
 • Het olie- verfgebruik. De lessen zijn inclusief verfgebruik, maar…De verf wordt in bakjes of schaaltjes gebruikt. Dus niet rechtstreeks op je palet. Je gebruikt max een cm verf heb je achteraf meer nodig dan loop je nog een keer. Je kijkt eerst of er  bakjes/schaaltjes met kleuren zijn die je kan gebruiken van de vorige lessen. Heb je zelf over zet je deze weer terug voor de volgende. Ook dit is om de kosten te drukken en het milieu te sparen en er wordt van je verwacht hier aan mee te werken. Je wordt er op aangesproken tijdens de les. Geen discussie mogelijk.
 • Je werkt met eigen penselen,  Grote kwasten of sponsgebruik neem je zelf mee. Vergeet je je penselen dan kan je niet met de penselen van Schilderles Amsterdam werken, je kan naar huis of aan je buurtjes vragen. In het verleden zijn de penselen vaak niet goed schoongemaakt en konden we ze weggooien en daarom werk je met je eigen penselen, vergeet je ze dan heeft het voor ons geen nut om penselen te geven en alsnog met de onze te werken, dan hebben we dubbel pech.
 • Gebruik van de verf met paletmessen is niet toegestaan met onze verf, daar neem jezelf verf voor mee. Ook als het weinig is, je geeft nl. een verkeerd signaal af naar anderen en dan moeten we gaan opletten wie teveel gebruikt en dat is voor ons geen doen, en niet leuk. Wij zijn geen politie.
 • Je probeert zuinig om te gaan met verf, papier, plastic, etc., voor het milieu en voor de kosten.
 • Terpentine wordt nooit in de gootsteen gegoten maar in de daarvoor bestemde potten.
 • Cursussen zijn alleen te annuleren bij zwangerschap of ernstige ziekte DIE VOORAF AAN DE CURSUS NIET BEKEND WAS met een recent geldige dokters verklaring.
 • Maak je gebruik van een aanbieding en wil je annuleren wegens bovenstaande dan vervalt natuurlijk de aanbieding. De de lessen kosten dan de normale prijs en dat is losse lessen €69,- en 10 les €249,- Dit betekent dat je de lessen verrekend op deze wijze.
 • Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je dan de lessen op basis van de aanbiedingsprijs verrekend. Wij hebben onze verplichtingen naar andere cursisten en moeten ons bestaan waarborgen. Helaas zijn we hier dus heel zakelijk in en maken geen uitzonderingen.
 • Ook komt er €50 administratie kosten bovenop. De docenten worden ingehuurd, je hebt een plek bezet die anders voor anderen open was, en het administratie kantoor is betaald voor inboeking. Ziekte is heel naar en vinden we ook heel erg, maar is zowel niet jouw als onze schuld en daarom moeten we helaas dit zo bepalen.

Gespreid betalen.

 • Heb je je aangemeld en getekend voor gespreide betaling dan verbind je je voor het hele cursus bedrag.
 • Blijf je in gebreke dan wordt een incasso bureau ingeschakeld. De kosten zijn voor jou, dit is bij wet bepaald. Schilderles Amsterdam is niet verplicht je dit van te voren te melden.
 • Wij gaan er vanuit dat je de algemene voorwaarden hebt gelezen.
 • Wij hebben ook onze financiele verplichtingen, niet alleen naar instanties maar ook naar andere cursisten die rekenen op ons. Je benadeelt dus ook je mede cursisten hierdoor.

Losse lessen kosten 69 euro en dienen vooraf te worden overgemaakt en 24 uur van te voren worden aangemeld. Je neemt je eigen penselen mee. Atelier verf kan worden gebruikt. Ook neem je je eigen afscheurpalet mee.

 •  cursus van 10 weken is uiterlijk geldig tot 1 februari 2019

 

Betaald lesgeld/cursus / vakantie-contract kan niet worden omgezet naar verf en doeken maar mag wel overgedragen worden naar iemand anders die jij aanmeldt in overleg met Schilderles Amsterdam.

Verder wordt er van je verwacht om te kunnen gaan met positieve kritiek.

Andere cursisten lastig vallen is niet toegestaan, evenals de les verstoren door drugsgebruik of alcoholmisbruik.

Bij diefstal wordt politie ingeschakeld, de verdere toegang word je dan ontzegd zonder restitutie van lesgelden en een boete van €150,- nadat de politie is ingeschakeld.

Deelname aan ons aanbod gaat voor eigen risico, wij dragen geen aansprakelijkheid voor schade aan eigendom en of lichamelijke letsel, toegebracht door anderen of jezelf of ongeluk.

Schilderdoeken kan je achter laten om te drogen. Wij bewaren ze maximaal 6 maanden voor je maar liever dat je ze meeneemt. Daarna worden ze verwijderd uit het atelier, wij zijn geen opslag, je neemt ruimte in die voor andere cursisten nodig is om hun werk te laten drogen.

Je zet altijd je naam en datum op de achterkant van je werk. Staat er niets op weten wij niets en kan het zijn dat het verwijderd is.

Schilderles Amsterdam is niet verantwoordelijk voor vermissing of beschadiging van doeken of andere eigendommen of lichamelijk letsel (bv een penseel in je oog of allergie reactie door verf). Achterlaten spullen/doeken, penselen etc. geschiedt op eigen risico.

Vakanties en hierdoor gemiste lessen door Schilderles Amsterdam opgelegd mag je optellen bij de duur van je cursus, dus als er bv.2 weken geen les is mag je 2 weken langer over je cursus doen.

Schilderles Amsterdam leent geen spullen of boeken uit.

Betalingen geschieden alleen per pin of via de website. Dit voor uw en onze veiligheid, geen cash geen overval.

Bij deelneming aan een cursus verklaar je je akkoord met deze bovenstaande bepalingen en voorwaarden. Bij overtreding is Schilderles Amsterdam gerechtigd je geen toegang meer te verlenen.

 • Bij evt. terugstorting lesgeld wordt €50 euro administratie kosten in rekening gebracht, tenzij anders is overeengekomen.
 • Annuleren proeflessen/ cursussen/vakantie-binnen 14 dagen wettelijke bedenktijd na aankoop.
 • Typefouten/prijswijzigingen voorbehouden.
 • Betalingen via de website wordt gefaciliteert door een gecontroleerde en veilige financiele instantie/betaalservice Mollie. Gevestigd op de Keizersgracht 313. 1016 EE te Amsterdam
 • Mollie faciliteert betalingen voor meer dan 31.000 bedrijven in Nederland